Kısmen Kızartılmış Patates Dilimlerine Uygulanan Radyo Frekansı Son Kurutma İşlemi ile Düşük Akrilamid ve Yağ İçerikli Patates Cipsi Üretimi


Gökmen V. (Ulusal Proje Ortağı)

  • Proje Türü: TÜBİTAK Projesi
  • Proje Grubu: Fen ve Mühendislik
  • Projenin Yürütüldüğü Birim: Mühendislik Fakültesi
  • Başlangıç Tarihi: Nisan 2010
  • Bitiş Tarihi: Haziran 2012

Özet

Proje Başlığı: 

Kısmen Kızartılmış Patates Dilimlerine Uygulanan Radyo Frekansı Son Kurutma İşlemi ile Düşük Akrilamid ve Yağ İçerikli Patates Cipsi Üretimi

Proje Özeti: 

Proje kapsamında kısmen kızartılmış patates dilimlerine uygulanan radyo frekansı son kurutma işlerim ile akrilamid içeriğinin azaltılması hedeflenmektedir.